Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom  01 438 01 80
 

  AKTIVNE TEMEAKTIVNE TEME  Išči po vsebinskem sklopuIŠČI  POMOČPOMOČ  REGISTRACIJAREGISTRACIJA  PRIJAVAPRIJAVA


 LEXPERA - Forum Pravniki : Pomoč in pravila
Zadeva Naslov: Spremembe in dopolnitve Foruma (FP-A) Objavite odgovorObjavite temo
ANKETA: Za razširitev foruma predlagam naslednje vsebinske sklope:
Odgovor Glasovanje Statistika ankete
0 [0,00%]
0 [0,00%]
0 [0,00%]
14 [100,00%]
0 [0,00%]
V tej ankeni ne morete glasovati

Avtor
Sporočilo << Prejšnja tema | Naslednja tema >>
ModMiha
Administrator
Administrator


Pridružil/a: 04.1.2005
Država: Slovenija
Objave: 474
Objavljeno: 23.3.2006 ob 10:57 | Shranjen IP Citiram ModMiha

Peter Modic meni:
… Predlog za administratorja: mogoče bi bilo dobro dodati med pravne teme še eno, nekaj kot "filozofija prava" (vendar tema naj ne bo politične narave, ampak bolj argumentirana, razmišljujoča, konceptualna, "naravno-pravna" /torej bolj deistična kot politična/)?


BETTY meni:
Se zahvaljujem za možnost razpravljanja, ki ga na tej točki končujem.

Če administrator meni, da so moji prispevki moteči, jih mirno lahko izbriše. Cinizem o "filozofiji prava" se mi ne zdi potreben.

Hvala.


Peter Modic meni:
Sicer mislim, da je bila dosedanja razprava kar v okviru sprejemljivega, ampak se vseeno čutim izzvanega. - Namreč povsem "politična tema" (odnos moči; ni važno, kaj /argumenti/, ampak kdo) ne spada na pravni forum (ali pa tudi, kot posebna tema; vendar moj poudarek ni na tem); jaz sem predlagal "pravno-filozofsko temo", kjer bi lahko razpravljali širše, o (pravni) biti, podstati, na čem temelji pravo, ali je pravo res samo pozitivistično in kje so tu problemi. Za kakšno pravno vprašanje je primerno, da se ga kdaj obravnava tudi širše, ali pa da se v tem smislu včasih komentira aktualne dogodke. Na primer, tudi aspekt legalen - legitimen bi lahko spadal sem.

Prav za prav, če bi imeli filozofsko temo, pa še politično, ob tem ko ostale že imamo (mogoče bi se pod upravno temo dodalo še "ustavno pravo"!) - bi imeli Super Forum!

Mogoče bi pa administrator izvedel anketo o tem, ali naj se forum razširi?
V zadnjih dveh dneh sem zasledil pobude o dopolnitvi foruma. Takih pobud sem zelo vesel, saj ste Forum vi, uporabniki, ki kreirate njegovo vsebino in le skupaj lahko naredimo forum boljši. Da je forum potreben spremembe, se zavedam tudi sam saj imamo kar nekaj sklopov, ki so večinoma neaktivni, medtem ko bi nekatere teme že zaslužile lasten vsebinski sklop (npr. ustavno pravo) in so sedaj po vsebini le delno v pravem sklopu.

Podan je bil tudi predlog o neki pravno-filozofski temi, ki bi vsebovala bolj teme iz pravoznanstva, teorije prava, filozofije prava, pa tudi vprašanja temeljnih pravic, občih pravnih pravil, običajev in navad, ...
Seveda taka vprašanja vedno posegajo oz. so vpeta tudi v splošno družbeno dogajanje in tako neizogibno povezana s politiko (nenazadnje pozitivno pravo ustvari politika, ko največkrat 'kvari' izdelane predloge pravnikov), kar predstavlja problem, ki ga je izpostavil tudi g. Modic, da teme ne bi zašle v pretirano politično smer. Da se bo delno to dogajalo je gotovo, saj je človek po svoji naravi zoon politikon (fin angleški prevod, hehe ...man is by nature a political animal (Aristotle, The Politics, I ii)) in s tem že v svojem bistvu različno opredeljen glede določenih temeljnih in eksistencialnih vprašanj, katera pa se bolj ali manj, splošno ali konkretneje prepletajo s pravno vedo v širšem ali ožjem smislu, zato bo potrebno malo bolj paziti, da se pri svojih razglablanjih ne opirate preveč na politične vzroke in argumente, kot je bilo tudi že opozorjeno s strani uporabnikov. Vendar dodatno opozorilo ni nikoli odveč, s tem pa apeliram tudi na uporabnike, da mi morebitne lastne pripombe glede politizacije tem pošljejo po epošti.

Tudi sam se strinjam z uporabniki, da bi bilo najbolje izvesti anketo o tem, kaksno bi bilo ime novega vsebinskega sklopa ter njegova okvirna vsebina. Ker smo pa že ravno pri tem, pa bi prilepil zraven tudi vprašanja o smiselnosti vsebinskih sklopov Slovenija, Evropa in svet ter Študent naj bo. Prav tako bi lahko preimenovali sklop Finance, če obstajajo kakšni predlogi, vendar bi ga pa pustil kot samostojen vsebinski sklop.

Sam bom izvedel dve anketi (eno v tej in eno v drugi temi), ki bi jih pustil na glasovanju 10 dni (mogoče več?), potem pa bi forum preuredili. Če imate predloge v obliki širših mislih, jih prosim pošljite kot novo sporočilo v to temo, tako da bom imel čimveč materiala za uporabo. Pri tem mislim predvsem na to, kaj bi obdržali, dodali, morda tudi izgled foruma (npr. Aktualno doma in po svetu lahko preimenujemo ali pa celo spravimo vse skupaj v novi obliki pod Pravne vsebine) and many many more.

!!Če si kdo želi narediti svojo anketo naj mi pošlje epošto oz. sporočilo moderatorju, da za nekaj časa odprem možnost postavljanja anket tudi registriranim uporabnikom.!!

Nazaj na vrh Poglejte ModMiha's Profil Iskanje ostalih objav od ModMiha Obisk ModMiha's Domača stran
 
Rock
Starosta
Starosta


Pridružil/a: 22.2.2005
Država: Slovenija
Objave: 1647
Objavljeno: 23.3.2006 ob 12:42 | Shranjen IP Citiram Rock

Pozdravljam anketo!

Moje mnenje je še: "finance" (vključno z davčnimi vprašanji), naj ostanejo (bo že sčasoma tudi tu več prispevkov);

naj se doda "evropsko pravo": med drugim tudi: iz odločb, mnenj sodišč; pa vprašanje implementacije (formalno so evropske zahteve prenešene v naš pr. red; toda morda je včasih problem: kar je prenešeno, je preveč ali premalo ali netočno).

Še en predlog: lahko moderator (za vsak dan) samoiniciativno pripravi neko aktualno ali zanimivo (čeprav staro) vprašanje (temo, prispevek, ...) (kot ev. spodbudo za komentarje)?__________________
LP Rock

Nazaj na vrh Poglejte Rock's Profil Iskanje ostalih objav od Rock
 
mare
Starosta
Starosta


Pridružil/a: 14.4.2005
Objave: 146
Objavljeno: 23.3.2006 ob 13:26 | Shranjen IP Citiram mare

Vsakakor pozdravljam širitev foruma, saj s s tem tudi širi kvaliteta pravnega razgovora.

Nazaj na vrh Poglejte mare's Profil Iskanje ostalih objav od mare
 
Andro
Opazovalec
Opazovalec


Pridružil/a: 12.12.2006
Objave: 1
Objavljeno: 12.12.2006 ob 13:47 | Shranjen IP Citiram Andro

Zadnje čase osebni podatki (ZVOP-1) postajajo zanimiva tema. Zlasti zaradi čedalje bolj vsesplošne uporabe informacijskih tehnologij na eni strani in visoke občutljivosti EU zakonodajalcev na drugi strani. Predlagam, da odpremo temo "Zaščita osebnih podatkov" ali podobno.  Nazaj na vrh Poglejte Andro's Profil Iskanje ostalih objav od Andro
 
dusan.bavec
Starosta
Starosta


Pridružil/a: 22.2.2005
Država: Slovenija
Objave: 232
Objavljeno: 12.12.2006 ob 13:57 | Shranjen IP Citiram dusan.bavec

Spoštovani !

Ne vem sicer kje natančno je problem (morda celo tehnične narave in morda celo v mojem PC-ju), toda že kar nekaj mesecev nisem zasledil nikakršnega vprašanja s področja delovnosocialnega prava !

 

lp, Dušan B.

 Nazaj na vrh Poglejte dusan.bavec's Profil Iskanje ostalih objav od dusan.bavec
 
ModMiha
Administrator
Administrator


Pridružil/a: 04.1.2005
Država: Slovenija
Objave: 474
Objavljeno: 12.12.2006 ob 15:34 | Shranjen IP Citiram ModMiha

@ Dušan B.

Zadnje mnenje s področja delovnosocialnega prava je iz 30.11.2006. V mesecu novembru so bile v tem sklopu objavljene 4 teme ...

Ne vem točno kje je problem, lahko pa bi bil v nastavitvi prikaza strani v posameznih sklopih.

npr.: Ko iz osnovne strani Foruma kliknete na sklop Delovno in socialno pravo, imate na levi pred seznamom tem padajoči meni (Prikaži teme), kjer izberete časovni filter za prikaz tem.

Možnosti so:
Vse
V zadnjem tednu
V zadnjih dveh tednih
V zadnjem mesecu
...


Čas se šteje od današnjega dne do istoštevilčnega dne prejšnjega meseca (oz. do istoimenskega dne prejšnjega tedna/dveh), vezano pa je na začetek teme in ne na zadnje mnenje v temi.

Nazaj na vrh Poglejte ModMiha's Profil Iskanje ostalih objav od ModMiha Obisk ModMiha's Domača stran
 
Rock
Starosta
Starosta


Pridružil/a: 22.2.2005
Država: Slovenija
Objave: 1647
Objavljeno: 13.12.2006 ob 11:49 | Shranjen IP Citiram Rock

Citiram:
Zadnje čase osebni podatki (ZVOP-1) postajajo zanimiva tema. Zlasti zaradi čedalje bolj vsesplošne uporabe informacijskih tehnologij na eni strani in visoke občutljivosti EU zakonodajalcev na drugi strani. Predlagam, da odpremo temo "Zaščita osebnih podatkov" ali podobno.  
Se strinjam s predlogom, z dodatkom, da temo razširimo, npr. z nazivom: "o človekovih pravicah".

__________________
LP Rock

Nazaj na vrh Poglejte Rock's Profil Iskanje ostalih objav od Rock
 

Če želite objaviti odgovor na to temo, se morate prijaviti!
Če še niste registrirani, se morate registrirati!

  Objavite odgovorObjavite temo
Natisljiva verzija Natisljiva verzija

Pojdite na
Nimate dovoljenja za objavljanje novih tem
Nimate dovoljenja za odgovarjanje na objave
Nimate dovoljenja za brisanje svojih sporočil
Nimate dovoljenja za urejanje svojih sporočil
Nimate dovoljenja za ustvarjanje anket
Nimate dovoljenja za sodelovanje v anketah